Україна

В Україні запрацював перший цех Rheinmetall і Укроборонпрому


В Україні запрацював перший цех Rheinmetall і Укроборонпрому

На підприємстві будуть здійснюватися ремонт і виробництво військової техніки німецьких зразків, що пришвидшить відновлення бойових машин і повернення їх на передову.

В Україні розпочав роботу перший цех із ремонту та виробництва бронетехніки у рамках створеного спільного підприємства АТ Укроборонпром та світового німецького оборонного гіганта Rheinmetall. Про це у понеділок, 10 червня, повідомили у Міністерстві з питань стратегічних промисловостей України.

Зазначається, що головне завдання нового майданчика – ремонт і виробництво військової техніки німецьких зразків. Це пришвидшить відновлення бойових машин і повернення їх на передову, а згодом дозволить виробляти нову техніку для Сил безпеки та оборони України силами українських зброярів.

У Міноборони наголосили, що відкриття такого спільного сервісцентру дасть Україні змогу забезпечити швидкий ремонт і обслуговування німецької техніки безпосередньо на території України, що значно підвищить ефективність ЗСУ.

Зазначається, що на спільному виробничому майданчику працюватимуть українські фахівці, а технічний нагляд будуть здійснювати представники німецького партнера.

“Важливо, що це відбувається в Україні: іноземні партнери впевнені у нас, нашій професійності та високому потенціалі вітчизняного ОПК”, – сказав гендиректор Укроборонпрому Герман Сметанін.

Водночас гендиректор Rheinmetall AG Армін Паппергер зазначив, що для концерну вкрай важливо надати Україні ефективну та надійну підтримку.

“Коли справа доходить до постачання запасних частин, нашим пріоритетом є забезпечення максимальної доступності та швидке поповнення запасів. Для досягнення цієї мети ми використовуємо наявні канали оригінальних виробників, обробляємо матеріал самостійно та з партнерами. Ми також відновлюємо оригінальні ланцюжки постачання та інтегруємо місцеве виробництво в Україні”, – зазначив Паппергер.

Раніше стало відомо, що Rheinmetall планує побудувати на території України щонайменше чотири заводи, на яких виготовлятимуть зброю.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 + 10 =

Back to top button