Україна

В Україні запрацювала аеромедична евакуація

В Україні запрацювала аеромедична евакуація

Фото: МВС України

За останній місяць пілоти здійснили понад 600 вильотів з місць ведення бойових дій, евакуйовано майже 150 осіб

У роботі служби задіяні як літаки Державної служби України з надзвичайних ситуацій, так і Національної поліції України.

 

Аеромедична евакуація в Україні працює на повну силу в умовах війни. Про це в четвер, 2 червня, заявив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін в ефірі інформаційного телемарафону.

 

За його словами, у роботі задіяні як літаки ДСНС, так і Національної поліції України.

 

“Буквально за останній місяць нашими пілотами вже було здійснено понад 600 вильотів. За результатами нами було вивезено з поля бою та з місць ведення бойових дій майже 150 людей. Попутно ми допомагаємо нашим лікарям якнайшвидше дістатися тих місць, де сталася трагедія, або де стався ракетний обстріл або ведуться бойові дії. Ми безумовно розвиватимемо цей напрям роботи”, – розповів Єнін.

 

МВС планує далі розвивати цей напрям роботи, зазначив заступник міністра в ефірі всеукраїнського телемарафону.

 

Відомо, що на початку 2021 року в Україні було створено єдиний аеромедичний простір, в рамках якого було розпочато пілотні проекти з евакуації у Львівській та Київській областях та створення повітряного транспортування донорських органів.

 

Наприкінці 2021 року в МОЗ заявили, що з початку роботи в рамках пілотного проекту з аеромедичної евакуації – з 30 серпня 2021 року до 29 грудня 2021 року – було проведено 57 вильотів у Київській області. Ще 50 вильотів здійснили у Львівській області з 1 жовтня до 29 грудня 2021 року.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button