Україна

В Україні заочно судитимуть 11 підприємців-колаборантів з Криму


В Україні заочно судитимуть 11 підприємців-колаборантів з Криму

“Ділки” уклали контракти з кількома незаконно створеними в Криму окупаційними “держструктурами”.

Одинадцятьох підприємців з Криму, що співпрацюють з ворогом в рамках оборонного замовлення будуть заочно судити. Про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя на своїй Facebook-сторінці у вівторок, 31 жовтня.

“Прокуратура автономії скерувала до суду 11 обвинувальних актів стосовно кримських підприємців, які співпрацюють з ворогом. Їхні дії кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Обвинуваченим загрожує до п’яти років позбавлення волі”, – мовиться в повідомленні.

За інформацією слідства, у 2022-2023 роках так звані “бізнесмени” уклали контракти з кількома незаконно створеними в Криму окупаційними “держструктурами”. Мова про окупаційні міністерство праці та соціального захисту РФ, військова прокуратура Чорноморського флоту, МВС Республіки Крим та його підрозділи, а також управління МНС по Криму та Севастополю.

Зловмисники мали поставити товари та надати послуги в рамках оборонного замовлення ворога.

“Частина контрактів була укладена щодо ремонту службових авто, монтажу пожежної сигналізації, здачі в оренду нежитлових приміщень та поставки продуктів харчування. Загалом за свою співпрацю з РФ обвинувачені мають отримати з держбюджету РФ майже 55 млн російських рублів”, – резюмувала прокуратура.

Як ми вже писали, СБУ затримала зрадницю, що наводила удари РФ на Херсон. Російською агенткою виявилась місцева жителька, яка з червня цього року за власної ініціативи почала працювати на ворога.

Крім того, на Кіровоградщині навідниці російських ракет присудили довічне ув’язнення.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button