Україна

В Україні закінчуються вакцини Covishield та SKBio для першого COVID-щеплення

Пункти щеплень в Україні використали майже всю вакцину, виготовлену за ліцензією компанії AstraZeneca на індійському та південнокорейському майданчиках та призначену для першої дози, інформує 1NEWS з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров’я України.

Йдеться про препарати Covishield (випускається в Індії) та AstraZeneca-SKBio (виробляється у Південній Кореї).

Частину доз заздалегідь зарезервували для другого щеплення. Вакцинація ж першою дозою поновиться після чергових поставок вакцин.

“У пунктах щеплень по всій Україні використали майже всю вакцину AstraZeneca (Covishield та SKBio) проти COVID-19, призначену для імунізації першою дозою. Частину цієї вакцини (загалом 26 тис. доз) зарезервовано для введення другої дози тим пацієнтам, щеплення яких розпочалося з 24 лютого”, – зазначили в МОЗ.

У відомстві уточнили, що вакцина для першої дози закінчилася в пунктах щеплення: Вінницької, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей та міста Києва.

Наразі триває імунізація проти COVID-19 мобільними бригадами, які використовують інші препарати: китайську вакцину CoronaVac виробництва Sinovac Biotech та Comirnaty від Pfizer/BioNTech.

Цими двома вакцинами щеплюють: медиків і працівників закладів охорони здоров’я; мешканців та персонал будинків для літніх людей та спеціалізованих інтернатів; учасників Операції об’єднаних сил на Сході України; соціальних працівників; священнослужителів; олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях в Токіо у 2021 році; освітян, які залучені до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО); співробітників патрульної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників.

У МОЗ нагадали, що в Україну вже доставили: 1 млн 215 тис. доз вакцин компанії Sinovac, 500 тис. доз вакцини AstraZeneca/Covishield через прямі закупівлі. А в межах глобальної ініціативи СOVAX наша країна отримала 367 тис. AstraZeneca-SKBio та 117 тис. доз Comirnaty/Pfizer.

У міністерстві запевняють, що до кінця травня очікуються додатково 705 тисяч доз вакцин від COVAX. Ще близкьо 500 тисяч доз вакцини Pfizer “за прямими контрактами мають прибути в Україну у травні-червні”.

 

 

 

 

Back to top button