Україна

В Україні загинуло майже 4 тисячі цивільних – ООН

В Україні загинуло майже 4 тисячі цивільних – ООН

Фото: Полиция Киевской области

Більшість смертей та поранень – наслідок дії боєприпасів і вибухових речовин

Більшість смертей та поранень сталися внаслідок дії боєприпасів і вибухових речовин з великою площею ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню.

 

Управління верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 3974 випадки загибелі і 4654 випадки поранень цивільного населення України після повномасштабного російського вторгнення.

 

Зазначається, що серед загиблих – 1497 чоловіків, 985 жінок, 91 дівчинка і 99 хлопчиків, а також 69 дітей та 1233 дорослих, стать яких поки що невідома. Крім того, поранено 938 чоловіків, 619 жінок, 108 дівчаток, 130 хлопчиків, а також 164 дитини і 2695 дорослих, стать яких невідома.

 

Більшість смертей та поранень – наслідок дії боєприпасів і вибухових речовин з великою площею ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетних і повітряних ударів.

 

У відомстві відзначили, що фактична статистика загибелі і поранень серед цивільних є значно вищою, бо є затримання з отриманням інформації з деяких місць, де продовжуються інтенсивні бойові дії. Крім того, багато звітів ще чекають на підтвердження. Це стосується, наприклад, Маріуполя, Ізюма і Попасної, де повідомлялося про численні жертви серед мирного населення.

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні 238 дітей загинули і понад 433 поранені з початку повномасштабного вторгнення. Але ці цифри не є остаточними, бо ще немає точних відомостей з тимчасово окупованих і звільнених територій.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button