Україна

В Україні зафіксували випадок зараження тварини сибіркою

У Тернополі в ніч з 27 на 28 вересня в зоокутку парку Топільче загинув поні. Під час дослідження патологічного матеріалу регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби було встановлено захворювання на сибірку. Про це розповідає Держпродспоживслужба, пише 1NEWS, посилаючись на Главком.

Відзначається, що на місці події введено карантин.

У цьому зв’язку на території зоокутка провели дезінфекцію, місце, де жив і гуляв поні, обпекли вогнем. Усіх інших тварин вакцинували від сибірки, а працівникам зоокутка призначили курс антибіотиків.

Жителів міста закликали припинити годувати з рук тварин у зоокутку, а також не вигулювати поруч собак, це може бути небезпечним.

На території зоокутка і парку Топільче взяли на дослідження проби води і ґрунту на наявність спор сибірки.

«На сьогодні триває спостереження за здоров’ям тварин зоокутка. Фахівці ветеринарної медицини вживають заходи відповідно до плану. За контактними особами ведуть медичне спостереження», – повідомили у відомстві.

Сибірка – це гостре, особливо небезпечне інфекційне захворювання. Зараження людини стається під час контакту із хворою твариною, її трупом чи її шкурою та шерстю. В разі захворювання на сибірку найчастіше уражаються шкірні покриви, які набувають вигляду виразок, в окремих випадках захворювання ускладнюється сибірковим сепсисом.

Back to top button