Україна

В Україні зафіксували найменші протестні настрої за останні 12 років – соцопитування

В акціях протесту готові брати участь лише 32,4 відсотка дорослих жителів України

За даними опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), менше третини українців готові брати участь в будь-яких акціях соціального протесту.

Це найнижчий показник за останні 12 років, – інформує 1News.

В акціях протесту готові брати участь лише 32,4 відсотка дорослих жителів України, зокрема 15,7 відсотка українців вбачають свою участь у виборчій компанії як форму протесту, 11,3 – у санкціонованих мітингах та демонстраціях, 10,3 – зборі підписів під колективними відозвами.

Порівняно з попереднім роком готовність до участі в акціях протесту знизилась на 5,6 відсотка.

Дві третини респондентів не готові протестувати ніяк.

Частка тих, хто стверджує, що не готові брати участь у будь-яких акціях масового протесту змінилась з 57 відсотків у 2020 році на 64 відсотка у 2021.

У регіональному розрізі найнижчий рівень готовності до протестів – у Східному регіоні (69,8 відсотка не готові), найвищий – у Центральному (58 відсотків не готові). У Західному та Південному регіонах ситуація практично не відрізняється – не готові до протестів 65,4 та 66,7 відсотка відповідно.

Серед жінок не готові брати участь у протестах 66,8 відсотка, серед чоловіків – 59,9%. У міського населення рівень готовності до протестів вищий, ніж у сільського: 34,5 проти 27,9 відсотка.

Опитування проводили 3-11 грудня 2021 року серед 2000 респондентів на підконтрольних уряду України територіях методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера. Вибірка репрезентативна для дорослого населення України. Статистична похибка не перевищує 2,4 відсотка.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button