Україна

В Україні зафіксовано понад 1,3 тисячі повторних захворювань на COVID-19

В Україні повторне захворювання на COVID-19 після перенесеної хвороби підтверджено у 1 360 осіб, повідомляє 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Про це на брифінгу повідомив голова Центру громадського здоров’я Роман Родина.

“Ми зібрали інформацію про людей, які перехворіли один раз, були внесені в електронну систему епіднагляду як одужавші, і потім через певний період їм знову було поставлено діагноз COVID-19. Станом на 16 березня таких людей було 1 360, це за даними обласних лабораторних центрів”, – сказав Родина.

Він додав, що поки що секвенування геному вірусу з біоматеріалу, який був взятий у повторнозахворілих, не проводили, тому поки немає доказів, що повторне захворювання викликано одиним і тим же штамом вірусу.

“Але навіть якщо людина перехворіла, пройшов якийсь певний час, це не значить, що вона не може захворіти повторно”, – додав Родина.

Водночас голова ЦГЗ наголосив, що наразі в світі немає чіткого визначення, що таке повторний випадок COVID-19.

“Тобто сказати, що повторний випадок – це коли людина захворіла, одужала, і через якийсь період знову хворіє, зараз не можемо. Ми просто для себе провели скринінг, чи були одні й ті ж самі люди, які попередньо хворіли і потім повторно захворіли. Це була ідентифікація по прізвищу”, – сказав Родина.

За його словами, термін між двома діагностиками COVID-19 у різних людей різний: від 2 до 8 місяців.

 

 

 

 

Back to top button