Україна

В Україні заборонили публічні закупівлі у громадян РФ та Білорусі


В Україні заборонили публічні закупівлі у громадян РФ та Білорусі

Удеться про заборону закупівель товарів, робіт і послуг у громадян РФ та Білорусі на період дії воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення.

Кабінет міністрів у п’ятницю, 12 травня, підтримав зміни до постанови Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України Про публічні закупівлі. Про це повідомив представник Кабміну у ВР Тарас Мельничук.

Зміни передбачають заборону здійснювати публічні закупівлі товарів, робіт і послуг у громадян Росії та Білорусі на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування.

Також закупівлі забороняється проводити у:

  • юридичних осіб, утворених та зареєстрованих відповідно до законодавства Росії та Білорусі;
  • юридичних осіб, утворених та зареєстрованих відповідно до законодавства України, кінцевим бенефіціарним власником, членом або учасником (акціонером), що має частку в статутному капіталі 10 і більше відсотків, якої є РФ/громадянин РФ/РБ (крім тих, що проживають на території України на законних підставах);
  • юридичних осіб, утворених та зареєстрованих відповідно до законодавства Росії та Білорусі, крім випадків коли активи в установленому законодавством порядку передані в управління Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Нагадаємо, в січні минулого року Міноборони звернулося до СБУ та почало розслідування через завищені ціни під час закупівель для військових.

Пізніше Міноборони опублікувало заяву щодо некоректного порівняння цін на продукти.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button