Україна

В Україні заблокували активи олігарха з Росії на 1 млрд


Росіянин організував “бізнес” у Київській та Житомирській областях. Його компанія займалася масштабним видобутком піску та щебеню без сплати податків.

 
СБУ припинила діяльність компаній, які займалися незаконним видобуванням українських надр у промислових масштабах. Ними керував впливовий російський бізнесмен, який фінансував війну проти України. Про це повідомляє сайт спецслужби у п’ятницю, 24 червня.
 
Вказано, що свої мільйонні прибутки олігарх спрямовував на матеріальне забезпечення окупаційних адміністрацій у Криму та на сході нашої країни.
 
“За матеріалами СБУ накладено арешт на особисте майно російського олігарха, активи підконтрольних підприємств та незаконно видобуті корисні копалини на загальну суму понад 1 млрд гривень”, – йдеться у повідомленні.
 
Росіянин організував “бізнес” у Київській та Житомирській областях. Його компанія займалася масштабним видобутком піску та щебеню без сплати податків. Також він причетний до схем рейдерських захоплень підприємств.
 
“Крім того, бізнесмен систематично виправдовував російську агресію, заперечував злочини окупантів та підтримував терористичні організації на сході України. За даними слідства, він також став засновником однієї з російських компаній разом із так званим “міністром ДНР”, – додали в спецслужбі.
 

 
Раніше СБУ зупинила розграбування надр на Закарпатті компанією олігарха РФ, включеного до списку санкцій РНБО. Підприємство незаконно видобуло та намагалося продати корисні копалини на 270 млн гривень.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button