Україна

В Україні заарештували кошти Табачника та майно його матері – ОГП


В Україні заарештували кошти Табачника та майно його матері - ОГП

Сума заарештованих активів колишнього міністра освіти та науки перевищує два мільйони доларів.

 
Кошти екс-міністра освіти та науки Дмитра Табачника, який утік із України разом з іншими соратниками четвертого президента Віктора Януковича після Революції Гідності, заарештовано. Крім того, арешт накладено і на майно його матері. Про це повідомив Офіс генерального прокурора.
 
“За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури накладено арешт на кошти громадянина України, який був міністром освіти та науки у 2010 – 2014 роках. Також заарештовано майно його матері”, – йдеться у повідомленні.
 
Офіс генпрокурора не назвав ім’я екс-чиновника, проте відомо, що на той період цю посаду обіймав Табачник.
 
“Рішенням Вінницького міського суду заарештовано сім земельних ділянок, розташованих у смт Козин Київської області, а також 144 тис. доларів. Землі належать матері екс-чиновника, арештовані кошти перебували на банківському рахунку самого підозрюваного”, – йдеться у повідомленні.
 
Слідство встановило, що колишній державний діяч організовував та координував діяльність керівників російських окупаційних адміністрацій Херсонської та Запорізької областей у сфері охорони здоров’я, освіти, підготовки до проведення референдумів.
 
Поплічник окупантів діяв від імені представників вищих органів влади РФ, у тому числі ФСБ.
 
Слідство встановило контакти підозрюваного із заступником міністра охорони здоров’я РФ, заступником голови уряду РФ, представником департаменту оперативної інформації ФСБ РФ.
 
Зловмисник доповідав їм про виконання завдань та передавав документи.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button