Україна

В Україні за рік капуста подорожчала на 50%

Лідером по зростанню ціни стала білоголова капуста, за рік ціни на неї зросли більш ніж в 4 рази

Найдорожчі види капусти додали до ціни минулого року 40-50%. Найменша різниця в цінах між поточним та минулим роком сьогодні зафіксована по червоноголовій та пекінській капусті, які подорожчали на 30-35%. Про це повідомляє 1NEWS.

Лідером по зростанню ціни стала білоголова капуста, за рік ціни на неї зросли більш ніж в 4 рази.

Якщо ж оцінювати динаміку в листопаді, то лідером по зростанню ціни стала капуста броколі, сьогодні її вартість становить 30-32 грн/кг, на 80% дорожче, ніж в кінці жовтня .

На другому місці за темпами цінового зростання опинилась цвітна капуста, її вартість за місяць додала більш, ніж вдвічі до 31-33 грн/кг.

Пекінська капуста за останній місяць подорожчала майже на третину — до 9-14 грн/кг. Виробники очікують ще більш стрімкого зостання ціни на «пекінку» вже у грудні.

Ціни на брюсельську капусту за останній місяць майже не змінювалися і сьогодні перебувають в межах діапазону 25-40 грн/кг. Не змінювались за місяць ціни і на савойську капусту, вона сьогодні на гуртових ринках пропонується по 15-17 грн/кг.

Ціни на білоголову капусту протягом місяця постійно коливались, але сьогодні ця продукція коштує 6-7 грн/кг, як і місяць тому.

Джерело: «Інфо-Шувар».

Back to top button