Україна

В Україні вже сплатили 70 тис. лікарняних, оформлених через самоізоляцію через коронавірус

В Україні вже сплатили 70 тис. лікарняних, оформлених через самоізоляцію у зв’язку з підозрою на Covid-19. Про це повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на міністра соціальної політики Марину Лазебну. Про це пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“Це була наша ініціатива. Тому що, коли ми почали розглядати, як розірвати ланцюжок захворюваності, ми зрозуміли, що може бути в родині людина, яка хвора, і щоб далі не йшло, щоб ця людина ізолювалася. Є ж безсимптомні, а є, що люди не хворіють, і тому була запроваджена програма лікарняних по самоізоляції. Вона працює. Там 70 тисяч виплачених лікарняних. Вони йдуть 50% від середнього доходу людини. І люди можуть їх оформлювати на 14 днів як лікарняний, тільки у нього інша назва – “лікарняний по самоізоляції”, – повідомила вона.

За словами Лазебної, програма працює, і на сайті Фонду соціального страхування є порядок, як це зробити.

“Звертатися треба до сімейного лікаря, говорити, що у мене хвора людина в сім’ї, ми в одному приміщенні живемо. І буде оформлятися лікарняний по самоізоляції”, – додала міністр.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу коронавірусну інфекцію виявили у 9 432 осіб. Найбільше заражень у Києві, Харківській та Київській областях. За минулу добу померли 147 осіб, одужали 10 016 пацієнтів. За весь час пандемії в Україні підтвердили 1 млн 64 тис.479 випадків-19.

Back to top button