Україна

В Україні вже понад 12 тисяч терміналів Starlink


В Україні вже понад 12 тисяч терміналів Starlink

Термінали Starlink допомагають рятувальникам, пожежникам, лікарям та волонтерам отримувати якісний інтернет у складних умовах.

В Україні вже працює понад 12 тисяч терміналів супутникового інтернету Starlink від компанії Ілона Маска SpaceX. Про це повідомив у Telegram міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“В Україні понад 12 тисяч терміналів Starlink. Вони допомагають рятувальникам, пожежникам, лікарям та волонтерам отримувати якісний інтернет у складних умовах. Війна – час викликів та нестандартних рішень. Наша команда перевірила, чи зможе термінал працювати у дорозі на швидкості 130 км/год”, – написав міністр.

Федоров додав, що отримані результати передаються до SpaceX.

Раніше повідомлялося, що до кінця 2022 року у поїздах Укрзалізниці з’явиться інтернет від Starlink. Компанія вже протестувала пілотний проект встановлення.

Нагадаємо, Starlink Ukraine отримала ліцензію оператора на початку червня. Компанія була внесена до Реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж та послуг під першим номером.

Як відомо, наприкінці лютого в Україні з’явилися перші станції супутникового Інтернету Starlink. Вони почали працювати із 1 березня. Також повідомлялося, що Україна отримає тисячі станцій Starlink.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button