Україна

В Україні вже майже 800 шкіл закінчили навчальний рік

В Україні вже майже 800 шкіл закінчили навчальний рік

Фото: Слободской край

У 15 областях школи працюють дистанційно

Школи 15 областей продовжують освітній процес у дистанційній формі, у десяти діти навчаються дистанційно, частково змішано та очно або почалися канікули.

У Міністерстві освіти та науки заявляють, що майже 800 шкіл вже завершили навчання у 2021-2022 навчальному році. Про це у Telegram 23 травня написав міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

За даними департаментів освіти та науки обласних військових адміністрацій, усі школи 15 областей України продовжують освітній процес у дистанційній формі. У п’яти областях він триває дистанційно, частково змішано та очно. Ще у п’яти областях України навчання організовано у дистанційній чи змішаній формі, частково канікули чи призупинено.

“Станом на 21 травня 2022 року освітній процес триває в понад 12 тис. 200 закладів загальної середньої освіти, навчання продовжують понад 3,6 млн учнів. Кількість тимчасово переміщених дітей, які долучилися до навчання з інших областей, сягає майже 83 тис. осіб. Також станом на 21 травня майже 800 шкіл завершили навчання, понад 210 тис. дітей закінчили 2021-2022 навчальний рік”, – написав Шкарлет.

Також, за словами міністра, в 11 областях України частина дитячих садків використовує елементи дистанційного навчання, інші працюють у змішаному чи звичному форматі.

“У семи областях деякі садки використовують елементи дистанційного навчання в роботі з вихованцями та батьками, інші створили чергові групи або продовжили змішану, або очну форму навчання. В решті областей освітній процес поки не відбувається”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше міністр освіти Сергій Шкарлет говорив, що на непідконтрольній території України перебуває близько однієї тисячі шкіл. У більшості з них директори звільнилися і не співпрацюють з окупантами.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button