Україна

В Україні виявили «британський» штам коронавіруса

Перші два випадки так званого “британського” штаму коронавірусу офіційно підтвердили в Україні, повідомляє 1NEWS з посиланням на Сегодня.

Раніше в Міністерстві охорони здоров’я запевняли, що їх в країні немає.

Відзначається, що новий штам виявлений у двох пацієнтів з Прикарпаття. Цю інформацію підтверджують у Інституті епідеміології та інфекційних хвороб.

Повідомляється, що зараз хворі під наглядом медиків.

Ведучий інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська на своїй сторінці в Facebook зазначила, що мутація вірусу, яку виявили у цих пацієнтів, зазвичай характерна для “британського”, “бразильського” і “південноафриканського” штамів коронавірусу.

“Даних про те, що вона викликає збільшення смертності, немає. Однак зараз за короткий проміжок часу нас накрила чергова хвиля захворюваності з великою часткою важких хворих, відділення інтенсивної терапії переповнені, і, боюся, цей період для нас буде найважчим з часу появи перших хворих”, – написала вона.

Мутовані варіанти коронавірусу SARS-CoV-2 (VUI – variant under concern) почали виявляти в кінці 2020 року, коли вже розроблялися перші вакцини. У грудні в Британії знайшли два нові штами, один з них – у людей, які приїхали з Південної Африки.

У січні 2021 року новий штам виявили у чотирьох осіб, що в’їхали з Бразилії до Японії.

У лютому 2021-го англо-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca заявила, що для виробництва і початку поширення ефективних вакцин проти мутованих версій коронавірусу може знадобитися 6-9 місяців.

 

 

 

Back to top button