Україна

В Україні виявлено всі «небезпечні» штами коронавірусу

Про це сказав начальник ГУ Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан, передає 1NEWS з посиланням на УНН.

В Україні з високою ймовірністю циркулюють такі штами коронавірусу SARS-CoV-2, як “британський”, “бразильський” та “африканський”, не всі вони наразі були виявлені лабораторним шляхом.

“Я можу підтвердити, що в Івано-Франківській області виявлено новий, британський штам коронавірусу. Цей штамм підтвердив Інститут інфекційних захворювань. Я можу сказати 100%, що в Україні циркулюють всі штами, які циркулюють у всіх країнах – це нормальне явище для пандемії. Якщо його не виявили – це виключно через відсутність лабораторної бази щодо проведення секвенації. У нас циркулює 100% південноафриканський, бразильський, британський штам коронавірусу”, – сказав Рубан.

На питання про те, чи є в країні чисто “український” штам коронавірусу, начальник ГУ Держпродспоживслужби заявив, що такого немає, і це “виключно неправдива інформація”.

Зазначимо, низка ЗМІ сьогодні повідомила про те, що у Івано-Франківській області виявили абсолютно новий штам коронавирусной інфекції, який наче має ознаки як британського варіанту, так і нові, досі не зафіксовані ВООЗ.

 

 

 

Back to top button