Україна

В Україні вироблятимуть патрони і стрілецьку зброю


В Україні вироблятимуть патрони і стрілецьку зброю

За результатами підписання угоди між чеською Sellier & Bellot і ДП Укроборонсервіс в Україні буде побудовано патронний завод.

Україна у співпраці з Чехією збудує два нові оборонні підприємства – заводи з виробництва патронів і штурмових гвинтівок. Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на спільній пресконференції з прем’єром Чехії Петром Фіалою в Празі у вівторок, 16 липня.

За його словами, сьогодні на спільному засіданні було акцентувано увагу на таких ключових аспектах, як оборонна підтримка й військово-технічне співробітництво, взаємодія урядів щодо проєктів відбудови України, зовнішньополітичне й економічне співробітництво, співпраця в гуманітарній сфері, медицині та низці інших напрямів

Також прем’єри обговорили постачання для потреб ЗСУ нових зразків озброєння, підготовку й реабілітацію українських військових, нові спільні проєкти у військово-промисловому комплексі.

Так, за словами Шмигаля, за результатами підписання угоди між чеською Sellier & Bellot і ДП Укроборонсервіс в Україні буде побудовано патронний завод.

Друга підписана угода між Ceska Zbrojovka й відповідним українським підприємством передбачає виробництво штурмових гвинтівок Colt CZ Group на території нашой країни.

“Маємо хороші перспективи й сподіваємося на спільні проєкти з виробництва боєприпасів на території Чехії або в безпечних місцях в Україні. А також на спільний ремонт вертольотів типу МІ на території Чехії”, – додав Шмигаль.

А Петр Фіала розповів, що однією зі сфер співробітництва також може стати модернізація й будівництво нових блоків АЕС. Також Чехія може постачати компоненти для атомних електростанцій.

Раніше президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна надішле Україні по 50 тисяч снарядів у липні й серпні, а з вересня передаватиме від 80 тисяч до 100 тисяч боєприпасів на місяць.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × five =

Back to top button