Україна

В Україні вироблятимуть безпілотники нового покоління

На українсько-ттурецькому заводі, що будується в Київській області, будуть виробляти реактивні безпілотники типу ANKA, здатні діяти проти інших повітряних об’єктів. Про це заявив радник керівника офісу президента України Олексій Арестович в інтерв’ю “Радіо Свобода”, пише 1news, посилаючись на 112ua.

“Завод будується зараз у Василькові. Вже почав будуватися завод, який вироблятиме українсько-турецькі безпілотники. У тому числі ANKA-важкі безпілотники. У тому числі українські безпілотники, перспективні. Зокрема, мова може йти і про реактивні безпілотники, які є перехоплювачами. Тобто вони здатні діяти проти повітряних об’єктів, проти інших безпілотників. Навіть проти авіації пілотованої. На них будуть українські двигуни і інша Турецька авіоніка: корпус і т. п., – сказав він.

Арестович уточнив, що ANKA-це наступне покоління БПЛА після Bayraktar.

“Набагато крутіше, так. Реактивні, не поршневі, а реактивні. Хоча будуть такі, як ANKA, наприклад, важкий. БПЛА, що перевищує “Байрактар” за всіма характеристиками”, – зазначив він.

За словами Арестовича, завод в кінці 2022 вже повинен випустити першу продукцію.

Раніше повідомлялося, що Україна і Туреччина підписали меморандум про будівництво центру з обслуговування безпілотників Bayraktar. Центр планують побудувати біля Києва. Планується, що в майбутньому в Україні побудують ще кілька таких центрів.

Back to top button