Україна

В Україні винесли перші судові вироки за підробку COVID-сертифікатів

Шахраїв покарали штрафом на суму 850 гривень

Жовківський районний суд Львівської області виніс перші в Україні вироки за підробку сертифікатів про вакцинацію від Covid-19.

Про це інформує 1NEWS.

Житель Івано-Франківської області та жителька Хмельницького отримали штрафи за підробку сертифікатів і спробу перетнути з ними кордон з Польщею.

Так, Анатолій Іванцюк, житель села Бабче Івано-Франківської області знайшов в інтернеті бланк про щеплення вакциною Pfizer.

На ньому були реквізити Івано-Франківської обласної клінічної лікарні. Чоловік за допомогою спеціальної програми вніс туди свої дані і дані свого сина і підробив підпис лікаря.

15 вересня він намагався в’їхати з ними в Польщу. У пункті пропуску “Рава-Руська-Гребенне” прикордонники просканували документ і зрозуміли, що він фальшивий. Іванцюка затримали за підробку документів. 28 вересня суд визнав його винним і призначив покарання у вигляді 850 гривень штрафу.

Аналогічним чином діяла і працівниця АЗС “БРСМ” в Хмельницькому Альона Михалюк. З підробленим COVID-сертифікатом її затримали на тому ж пункті пропуску. Суд присудив їй такий самий штраф – 850 гривень.

Джерело: Zaxid.net

Back to top button