Україна

В Україні винесли перші рішення за підробку COVID-сертифікатів

Жовківський районний суд Львівської області виніс одразу два перші в Україні вироки за підробку сертифікатів про вакцинацію від Covid-19. Обом порушникам призначено покарання у вигляді 850 грн штрафу, повідомляє 1NEWS з посиланням на 112ua.

Зокрема, житель села Бабче Івано-Франківської області знайшов в Інтернеті бланк про щеплення вакциною Pfizer з реквізитами Івано-Франківської обласної клінічної лікарні. Порушник завантажив його на комп’ютер, вніс туди дані свої і свого сина за допомогою спеціальної програми, після чого підробив підпис лікаря.

При спробі чоловіків перетнути кордон до Польщі в пункті пропуску “Рава-Руська-Гребенне” працівники прикордонної служби зрозуміли, що документ фальшивий. Його затримали за підробку документів.

Інша аналогічна справа про підробку сертифіката про вакцинацію стосувалася працівниці АЗС “БРСМ” у місті Хмельницький. Вона також завантажила з Інтернету сертифікат про вакцинацію Pfizer з реквізитами медичного закладу “Мірамед”. Жінка нанесла туди свої дані і підробила підпис лікаря. Її також затримали при спробі перетнути кордон.

Обидва громадянина мають право оскаржити рішення суду.

Раніше повідомлялося, що Україні протягом місяця після введення цифрових сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу прикордонники за допомогою програмного забезпечення SafeBorder виявили понад 500 недійсних таких документів.

Back to top button