Україна

В Україні викрили схему звільнення військовослужбовців


В Україні викрили схему звільнення військовослужбовців

Схемою скористались щонайменше 18 мобілізованих, 12 з яких були зрештою звільнені зі служби.

Повідомлено про підозру колишньому військовому та працівнику комунального підприємства Кам’янської міської ради Центр первинної медико-санітарної допомоги №3, які організували схему по звільненню військових зі служби. Про це 24 липня повідомляє ДБР.

Зазначається, що фігуранти підробляли документи з метою подальшого звільнення військовослужбовця зі служби. “Послуга” коштувала 80 тисяч гривень. Ділки видавали солдатам сфальсифіковані довідки про наявність інвалідності у їхніх близьких родичів, які нібито потребували нагляду.

Загалом схемою скористались щонайменше 18 мобілізованих, 12 з яких були зрештою звільнені зі служби. У тому ж числі, вони отримали за звільнення виплати на суму близько 500 тисяч гривень. Ще шестеро військовослужбовців подали фіктивні документи та чекали на звільнення.

Під час проведення обшуків було виявлено факт виготовлення близько 150 фальшивих довідок. Також правоохоронці вилучили більше 30 підроблених печаток різних медичних установ.

Організаторам схеми загрожує до 10 років тюрми. Також 12 військовослужбовцям повідомлено підозри в ухиленні від військової служби шляхом підроблення документів й в шахрайському заволодінні державними коштами.

Іншим шести, які вже подали фіктивні документи, повідомлено про підозру в ухиленні від військової служби шляхом підроблення документів та замаху на шахрайське заволодіння державними коштами. П’ятеро військових, які подали фальшиві документи на розгляд командування для звільнення, добровільно вирішили продовжити службу. Щодо них може бути розглянуто питання про призначення покарання, не повʼязане з позбавленням волі.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо двох колишніх правоохоронців з Чернівецької області, які намагались налагодити схеми нелегального перетину кордону для чоловіків призовного віку.

Також повідомлялося, що миколаївські поліцейські заблокували схему “звільнення” від військової служби. Клієнти, сплативши 15 тисяч доларів, отримували обіцянку набути статусу людини з інвалідністю, що, в свою чергу, дозволяє військовозобов’язаним чоловікам перетнути державний кордон.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button