Україна

В Україні викрили мережу нелегального виробництва цигарок


В Україні викрили мережу нелегального виробництва цигарок

Щодня на підприємствах виготовляли до 80 тисяч пачок цигарок, що приносило організаторам до 30 млн грн прибутку на місяць.

Правоохоронні органи викрили діяльність злочинної організації, що масово виробляла та реалізовувала контрафактні тютюнові вироби по всій Україні. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора у вівторок, 9 липня.

Двом організаторам та вісьмом спільникам повідомлено про підозру у створенні злочинною організацією, участі у ній, незаконному виготовленні, зберіганні та збуті підакцизних товарів, незаконному використанні знака для товарів і послуг, а також легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Нині двох керівників групи вже взяли під варту.

“У 2021 році двоє мешканців Одеси створили злочинну організацію, до складу якої увійшло понад десятеро осіб з різних регіонів України”, – зазначили у повідомленні.

Зловмисники облаштували підпільні тютюнові фабрики у віддалених промислових зонах та здійснювала промислове виробництво цигарок під відомими марками.

Зауважується, що на таких підприємствах щодня виготовляли до 80 тисяч пачок цигарок. Це приносило організаторам до 30 млн грн прибутку щомісяця.

 

 

Підрахували, що бюджет недоотримував близько 6 млн грн щомісяця через несплату податків.

Натомість кошти організатори вкладали в “розвиток бізнесу, купівлю нерухомості, автівок та на комфортне життя”.

Нагадаємо, на Волині викрили групу контрабандистів, які переміщували цигарки через кордон дроном.

Також на Буковині ДБР викрило контрабанду цигарок, які перевозили до Європи у цистернах з-під пального. Працівники ДБР за сприяння керівництва Держмитслужби викрили та зупинили нелегальну схему контрабанди цигарок з України до Румунії, яка діяла з липня 2023 року.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button