Україна

В Україні вихідні очікуються спекотними і без опадів


В Україні вихідні очікуються спекотними і без опадів

У суботу очікується мінлива хмарність, у більшості регіонів обійдеться без опадів. Неділя також буде спекотною і сонячною, без опадів.

В Україні у більшості регіонів погода у вихідні, 29-30 червня, буде сонячною, температура вище за +30°С. Таку погоду прогнозує Sinoptik.ua.

У суботу очікується мінлива хмарність, у більшості регіонів обійдеться без опадів. Лише у західній частині країни можливі короткочасні дощі з грозами.

На півдні, а також у Запорізькій, Кіровоградській, Хмельницькій, Чернівецькій та Дніпропетровській областях повітря прогріється до +30…+33°С (уночі +20…+22°С). На півночі, в центрі та на сході також буде спекотно – до +29…+31°С (уночі +15…+18°С). У західних областях очікується +27…+29°С (уночі +17…+19°С).

Неділя також буде спекотною і сонячною, без опадів. У більшості регіонів України термометри покажуть +31…+33°С (уночі +19…+22°С), на півдні до +34…+35°С. У Луганській, Закарпатській, Сумській і Чернігівській областях буде +29…+30°С (уночі +17…+19°С).

На всій території України, крім Закарпаття, Рівненської, Полтавської, Харківської та Івано-Франківської областей, 29-30 червняочікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

У понеділок, 1 липня, в західних областях прогнозуються помірні дощі, і температура тут знизиться до +24…+27°С (уночі до +18…+20°С).

На решті території України опадів не очікується, хмарність буде змінною. У східних та північних областях температура вдень досягне +31…+33°С (уночі +19…+21°С), на півдні +33…+36°С (уночі +21…+23°С).

Нагадаємо, у Кувейті зафіксовано аномальну спеку – температура піднялася вище 50 градусів за Цельсієм.

Як повідомлялося, травень став найспекотнішим за всю історію спостережень. Це вже 12-й місяць поспіль, у якому середня глобальна температура досягла рекордного значення за відповідний місяць.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × two =

Back to top button