Україна

В Україні видали перший кредит на придбання сільськогосподарської землі

Кредитні кошти надані на 7 років

“Укргазбанк” видав перший в Україні кредит на придбання сільськогосподарської землі.

Про це інформує 1NEWS.

“Позичальником став пан Олег із Кропивницького, що займається вирощуванням зернових культур вже 24 роки. Він отримав кредит на купівлю одразу декількох ділянок загальною площею майже 28 га у Долинському районі, що на Кіровоградщині”, – йдеться в повідомленні держбанку.

Як уточнюється, кредитні кошти надані на 7 років.

«Ми довго чекали на відкриття ринку сільськогосподарської землі і от нарешті українці можуть вільно купувати та продавати такі ділянки, а ми можемо їм в цьому допомогти. Раніше це було неможливо через мораторій, який діяв ще з 1992 року. Ми ретельно готувалися до цієї події, розробляли зручні умови кредитування. До речі, від моменту отримання заявки до видачі кредиту пройшло лише 5 днів. Наразі маємо ще декілька заявок із різних куточків України і, звісно, після цього успішного кейсу, переконані, що охочих стане ще більше», – зазначив директор департаменту роздрібного банкінгу “Укргазбанку” Максим Ярославський.

Нагадаємо, що ринок землі відкрився 1 липня.

Громадяни України можуть вільно купувати і продавати землю сільськогосподарського призначення.

Станом на 2 серпня вже було укладено 3277 угод на 5927,1 гектарів. За даними Міністерства аграрної політики та продовольства, найбільше угод в Київській області – 475, а за площею – в Полтавській області (845,7 га).

Джерело: Finbalance

Back to top button