Україна

В Україні вперше за 30 років затвердили стратегію зовнішньополітичної діяльності

Мета зовнішньої політики України відповідно до стратегії - це утвердження її у світі як сильної та авторитетної європейської країни, здатної забезпечити сприятливі зовнішні умови для сталого розвитку та реалізації потенціалу держави, економіки і українців

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) затвердила стратегію зовнішньополітичної діяльності України.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, – інформує 1NEWS.

“Сьогодні відбулася історична подія: вперше за 30 років незалежності Україна отримала чітку, зрозумілу і змістовну стратегію зовнішньополітичної діяльності”, – сказав він.

Документ складається з 254 пунктів.

Він визначає шість пріоритетних напрямків зовнішньої політики: забезпечення суверенітету і територіальної цілісності держави, протидію агресії Росії, курс на членство в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору, просування українського експорту і залучення інвестицій, захист прав та інтересів українців за кордоном, просування позитивного іміджу України у світі.

“Його зміст можна систематизувати за трьома основними темами. Перша: Україна – активний учасник міжнародної політики. Друга: Україна формує архітектуру безпеки для себе, регіону і світу. Третя: Україна – це країна нових економічних можливостей”, – розповів Кулеба.

Мета зовнішньої політики України відповідно до стратегії – це утвердження її у світі як сильної та авторитетної європейської країни, здатної забезпечити сприятливі зовнішні умови для сталого розвитку та реалізації потенціалу держави, економіки і українців.

Президент України Володимир Зеленський має намір схвалити стратегію зовнішньополітичної діяльності до 24 серпня.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button