Україна

В Україні вперше з початку війни зросли термінові вклади у гривні – НБУ


В Україні вперше з початку війни зросли термінові вклади у гривні - НБУ

Нацбанк України пояснив, що ліквідність банківської системи зростала завдяки подальшому надходженню коштів клієнтів.

Термінові вклади у гривні почали збільшуватись уперше з початку повномасштабної війни, яку розв’язала РФ. Про це йдеться в огляді банківського сектора за листопад, повідомляє прес-служба НБУ.

“У III кварталі банківський сектор надалі адаптувався до кризових умов. Банки підтримували роботу мережі та стрімко відновлювали діяльність відділень у регіонах, що звільнилися. Ліквідність системи зростала завдяки подальшому припливу коштів клієнтів. Вперше з початку повномасштабної війни почали збільшуватися термінові вклади у гривні, а термінові вклади в іноземній валюті відновили зростання вперше з часів коронакризи”, – наголошується у повідомленні.

Чистий кредитний портфель загалом скорочувався, лише в державних банках обсяг корпоративних кредитів зріс з допомогою державних програм.

Частка непрацюючих кредитів у результаті зросла. Найпомітніше в роздрібному сегменті.

Значні відрахування в резерви, сектор отримав квартальний прибуток після збиткового першого півріччя. Цьому сприяло збереження операційної ефективності.

Нагадаємо, радник президента Олег Устенко заявив, що українській економіці довелося зіткнутися із низкою викликів на тлі повномасштабного російського вторгнення. Однак економічні інститути зуміли адекватно і правильно відреагувати на них, що мало велике значення для економіки країни.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button