Україна

В Україні вперше в історії запустили всі енергоблоки АЕС

Вперше за всю історію атомної енергетики України запущено одночасно всі 15 енергоблоків АЕС. Про це повідомляється на сайті “Енергоатому”, пише 1news, посилаючись на 112ua.

“Вперше за всю історію атомної енергетики України ДП “НАЕК “Енергоатом” працює всіма 15 енергоблоками одночасно”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що сьогодні, 30 січня 2022 року, о 05:45 енергоблок № 4 Рівненської атомної електростанції підключили до електромережі після завершення середнього планового попереджувального ремонту та перевантаження ядерного палива. Триває набір потужності.

Зауважень до роботи основного обладнання працюючих енергоблоків і персоналу АЕС немає. Обладнання працює в заданому режимі.

Нагадаємо, Україна планує програму будівництва 14 блоків атомних електростанцій і двох нових майданчиків. Відзначається, що на Хмельницькій АЕС буде добудовано третій енергоблок і побудовано два нові блоки з нуля. Ще по одному енергоблоку побудують на Рівненській, Південноукраїнській та Запорізькій атомних станціях. Крім того, на Хмельницькій АЕС буде добудовано третій енергоблок і побудовано два нові блоки з нуля. Ще по одному енергоблоку побудують на Рівненській, Південноукраїнській та Запорізькій атомних станціях.

Back to top button