Україна

В Україні виявили 11 нелегальних обмінників

Вони працювали у Києві, Закарпатській, Харківській, Львівській та Рівненській областях

Нацбанк у січні – березні 2018 року провів 264 перевірки структурних підрозділів небанківських фінансових установ з питань дотримання порядку організації та здійснення валютно-обмінних операцій.

 

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на прес-службу НБУ.

«Національний банк України у I кварталі 2018 року провів 264 перевірки структурних підрозділів небанківських фінансових установ (НФУ) з питань дотримання порядку організації та здійснення валютно-обмінних операцій. Перевірки здійснювались у Києві, а також в Одеській, Харківській, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Волинській, Хмельницькій, Рівненській, Чернівецькій, Вінницькій, Херсонській та Полтавській областях України», – йдеться в повідомленні.

За результатами виявлених у ході перевірок недоліків у роботі структурних підрозділів НФУ надіслано листи на адресу керівників відповідних фінансових установ з вимогами надати пояснення та усунути виявлені недоліки. Під час проведення перевірок легальних пунктів з обміну валют уповноваженими працівниками Національного банку в I кварталі поточного року виявлено 11 пунктів обміну валют, які нелегально працювали у м. Києві, Закарпатській, Харківській, Львівській та Рівненській областях. Інформацію про нелегальні обмінні пункти Національний банк надіслав до правоохоронних органів. Найбільш ефективною у I кварталі 2018 року була співпраця Національного банку з підрозділами захисту економіки Національної поліції України в Києві, Львівській та Закарпатській областях, від яких до НБУ надійшли повідомлення про заходи, вжиті для припинення діяльності незаконних обмінних пунктів.

Back to top button