Україна

В Україні відновили купівлю-продаж нерухомості

В Україні відновили купівлю-продаж нерухомості

Фото: Хвиля

Україна поступово повертається до нормального життя

Відповідно до постанови уряду, в умовах воєнного стану та протягом одного місяця з дня його припинення або скасування нотаріальні дії здійснюються з урахуванням особливостей (заборон).

 

В Україні відновлено проведення державної реєстрації прав власності на нерухоме майно, повідомляє Міністерство юстиції.

 

З початком широкомасштабної збройної агресії РФ проти України роботу реєстрів було зупинено для безпеки та захисту даних.

 

З часом доступ до частини реєстрів було відновлено на певній частині території України, а також визначено особливості нотаріальної діяльності та функціонування єдиних та державних реєстрів в умовах воєнного стану.

 

“Наступним кроком стало нормування особливостей надання нотаріальних послуг, зокрема щодо посвідчення угод з нерухомістю, а також доступу до Державного реєстру прав на нерухоме майно та Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань з метою відновлення функціонування ринку нерухомості та державної реєстрації прав на неї та бізнесу”, – пояснюють у міністерстві.

 

Відповідно до постанови уряду, в умовах військового стану та протягом одного місяця з дня його припинення або скасування нотаріальні дії здійснюються з урахуванням особливостей (заборон).

 

Зокрема, українці не можуть:

 

– вчиняти дії за довіреністю від імені фізичних осіб;

 

– передавати майно до статутного капіталу або отримувати у зв’язку з виходом із товариств

 

– відчужувати нерухомість раніше ніж за місяць;

 

– вчиняти нотаріальні дії поза межами області тощо.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button