Україна

В Україні відкрили перший центр рекрутингу до ЗСУ


В Україні відкрили перший центр рекрутингу до ЗСУ

Центр не має відношення до територіальних центрів комплектування і повісток там не вручатимуть, стверджують і Міноборони.

У Львові запрацював перший в Україні центр рекрутингу до армії. Про це повідомило Міністерство оборони в понеділок, 12 лютого.

“У центрі можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати бажану професію у війську. Центр працюватиме за адресою: вул. Костя Левицького, 67. Надалі такі центри мають запрацювати по всій Україні”, – йдеться у повідомленні.

Стверджується, що центр не має відношення до територіальних центрів комплектування, а рекрутери не є військовослужбовцями. Повісток там не вручатимуть,а лише надаватимуть консультації бажаючим.

У Міноборони зазначили, що в центрі щодня працюватимуть рекрутери, які будуть проводити співбесіди с кандидатами, надаватимуть інформацію щодо вакансій в армії, проводитимуть консультації та тести щодо профорієнтації.

“Після погодження кандидатури на певну вакансію, кандидата скерують у ТЦК з пакетом документів для подальшого оформлення, проходження необхідних процедур та медичного огляду, направлення на базову військову підготовку, яке триває один місяць та, за потреби, фахову підготовку. Після підготовки військовослужбовця скерують у частину для проходження військової служби”, – зазначили у Міноборони.

Нагадаємо, у листопада Міноборони оголосило про нову концепції набору до армії, яка передбачає запровадження рекрутингу.

Рекрутинг до ЗСУ: за два місяці звернулись 50 тисяч охочих

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button