Україна

В Україні відкрили перший мобільний шпиталь для пацієнтів з коронавірусом (ФОТО й ВІДЕО)

Шпиталь обладнаний автономними системами життєзабезпечення та може самостійно функціонувати як заклад охорони здоров'я

Перший тимчасовий мобільний шпиталь для пацієнтів із коронавірусом, який розгорнули в Івано-Франківській області, повністю готовий до роботи і прийому перших хворих.

Про це інформує 1NEWS.

“Державна служба України з надзвичайних ситуацій у рамках виконання доручення уряду розгорнула мобільний госпіталь ДСНС на території Богородчанської центральної районної лікарні. Шпиталь складається з 30 наметів, з яких 24 – це госпітальна база, і розрахований на 120 ліжок”, – йдеться у повідомленні на сайті ДСНС.

У шпиталі функціонують:

  • приймальне відділення;
  • блок інтенсивної терапії;
  • палати для пацієнтів.

Зазначається, що кожне ліжко обладнане індивідуальним кисневим концентратором.

Також шпиталь обладнаний автономними системами життєзабезпечення та може самостійно функціонувати як заклад охорони здоров’я.

“Шпиталь обладнаний автономними системами життєзабезпечення та може самостійно функціонувати як заклад охорони здоров’я. На місці організовано роботу штабу та налагоджено взаємодію з місцевими органами влади та медичною службою області”, – зазначають у ДСНС.

Повідомляється, що шпиталь уже повністю готовий для прийому COVID-хворих.

Нагадаємо, Івано-Франківська обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) ухвалила рішення про введення на території регіону карантину “червоного” рівня через стрімке поширення коронавірусу.

Через нестачу місць для пацієнтів із коронавірусом у регіоні було ухвалено рішення розгорнути на базі Богородчанської і Лисецької лікарень, а також Верховинської та Заболотівської багатопрофільних лікарень перший в Україні тимчасовий мобільний шпиталь для пацієнтів із COVID-19.

Джерело: Державна служба з надзвичайних ситуацій

Back to top button