Україна

В Україні відкрили перші автошколи для людей з інвалідністю


В Україні відкрили перші автошколи для людей з інвалідністю

Перші п’ять таких автошкіл відкрилися на базі закладів освіти системи МВС у Києві, Кам’янці-Подільському, Кропивницькому, Львові та Дніпрі.


В Україні відкрилися перші п’ять автошкіл для людей з інвалідністю. Перша леді Олена Зеленська взяла участь у презентації таких закладів, повідомляє пресслужба Офісу президента.
 
Автошколи для осіб з інвалідністю – флагманський проєкт Міністерства внутрішніх справ, що реалізується в межах ініціативи дружини президента Без бар’єрів. Його мета – створити ефективну й комфортну систему адаптації осіб з інвалідністю до керування транспортними засобами з урахуванням їхніх можливостей і потреб.
 
Перші п’ять таких автошкіл відкрилися на базі закладів освіти системи МВС у Києві, Кам’янці-Подільському, Кропивницькому, Львові та Дніпрі.
 
До навчання запрошують людей з інвалідністю, які прагнуть уперше отримати водійське посвідчення категорії В, потребують навчання або перенавчання на автомобілі з ручним керуванням.
 
Теоретичні та практичні курси в адаптованих автошколах наразі проходять перші 22 учні, один уже отримав посвідчення водія.

 Фото: Офіс президента України

 
В автошколах для осіб з інвалідністю учням пропонують доступну інфраструктуру, навчання у змішаних інклюзивних групах або індивідуально, можливість теоретичного навчання в дистанційному форматі, індивідуальне навчання за зручним графіком, сертифіковані сучасні автомобілі з ручним керуванням, підтримку й консультування від досвідчених інструкторів, які пройшли додаткові курси.
 
Записатися до однієї з п’яти автошкіл можна на сайті МВС.
 
“Ми хочемо допомогти соціалізуватися нашим захисникам і захисницям, а також охопити тих людей, які дістали інвалідність ще до війни та вже давно мають намір стати водіями”, – зазначила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

Нагадаємо, у Великій Британії паралізований чоловік знову навчився ходити і став тренером.

Ціна життя: допомога мирному населенню, постраждалому від війни

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button