Україна

В Україні відкрили найпотужнішу вітрову електростанцію у Європі

Запорізька ВЕС розміщується за межами населених пунктів на території 6 населених пунктів: Дівнинської, Добрівської, Дунаївської, Гірсівської, Надеждинської та Мордвинівської сільських рад Мелітопольського району

В селищі Надеждине, Приазовського району відкрили першу чергу Запорізької ВЕС.

Про запуск перших 27 вітряків повідомив на своєму Телеграм-каналі голова Запорізької ОДА Олександр Старух, – інформує 1NEWS.

“Сьогодні в Запорізькій області урочисто відкрили одну з найпотужніших ВЕС в Європі… . Після 10 років бюрократичної боротьби, саме зараз, завдяки тому, що за останні два роки в Україні значно покращилася робота державних органів, керівництву ВЕС вдалося оформити всі необхідні документи, встановити та запустити 27 вітряків”, – йдеться у його дописі.

Запорізька ВЕС розміщується за межами населених пунктів на території 6 населених пунктів: Дівнинської, Добрівської, Дунаївської, Гірсівської, Надеждинської та Мордвинівської сільських рад Мелітопольського району.

Планується встановити до 167 вітряних турбін, з лінією електропередач 330 кВ на території сьомої – Новенської – сільської ради, також за межами населеного пункту.

На офіційному сайті компанії, яка будує, зазначається, що Запорізькою ВЕС вироблятимуться достатні обсяги чистої, відновлюваної, незалежної електроенергії для 200 тис. домогосподарств України.

Будівництво відбувається виключно за рахунок приватного капіталу, без витрат з державного бюджету України.

Джерело: Укрінформ

Back to top button