Україна

В Україні відключили чотири енергоблоки на ТЕС


В Україні відключили чотири енергоблоки на ТЕС

Три блоки на теплових електростанціях були зупинені для аварійного ремонту, один – для планового.

На ТЕС України відключили відразу чотири енергоблоки. Обмежень у постачання електроенергії не плануєтья, повідомило Укренерго в четвер, 19 жовтня.

“Три блоки на теплових електростанціях були зупинені для аварійного ремонту, один – для планового. Попри це електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб всіх побутових та юридичних споживачів”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що Укренерго не бачить підстав для обмежень в енергосистемі, якщо не буде нових обстрілів. Тому ліміти споживання не запроваджувались.

Зараз через бойові дії та з інших причин без світла залишається 431 населений пункт. З технічних причин є знеструмлення споживачів в Одеській області. Там ведуться ремонтні роботи. 

В результаті обстрілів є пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Тим часом в Україні зростає споживання електроенергії на тлі похолодання. Вчора, 18 жовтня, середньодобова температура була на 0,8 °C нижче, ніж 17 жовтня (5,4°C проти 6,2°C). Добовий максимум споживання був ввечері, між 19:00 та 20:00. Показник максимуму середи був на 0,7% вище за добовий максимум споживання вівторка.

Україна продовжує імпорт електроенергії. Сьогодні він здійснюється зі Словаччини та Молдови. Загальний обсяг 522 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 312 МВт.

Експорт здійснюється до Словаччини та Молдови в нічні години (період добового мінімуму споживання) з загальним обсягом  1090 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 200 МВт.

Раніше у Міненерго спростували чутки про застосування графіків відключень світла. Обмежень електропостачання поки що не передбачається в жодній з областей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button