Україна

В Україні відключено понад 40 обласних та міських газових систем

В Україні відключено понад 40 обласних та міських газових систем

Фото: Сергей Макогон / Facebook

Транзитна система України поки що не сильно постраждала

Заходу необхідно накласти санкції на російський газопровід Північний потік-1, щоб захистити газопостачання в Україні.

Через бойові дії на території України залишаються відключеними 44 газові системи міського та обласного значення. Про це повідомив гендиректор компанії Оператор ГТС України Сергій Макогон в ефірі інформаційного телемарафону у вівторок, 29 березня.

За його словами, транзитна система України поки що не зазнала критичних пошкоджень через своєчасний ремонт та перерозподіл потоків. На сьогодні найбільше постраждав газопровід Донецьк-Краматорськ-Маріуполь, який проходить через низку “гарячих точок”, і фахівці не можуть розпочати ремонтні роботи.

Натомість Макогон зазначив, що Заходу необхідно накласти санкції на російський газопровід Північний потік-1, щоб захистити газопостачання в Україні.

“Ми розуміємо, що Європа скорочуватиме споживання російського газу, ми пропонуємо, щоб це почалося зі скорочення через Північний потік-1. Тому що нам зараз транзит потрібен для того, щоб гарантувати працездатність нашої газотранспортної системи. Коли існує транзит, є гарантія того, що наша газотранспортна система не буде цілеспрямовано зруйнована агресором”, – пояснив урядовець.

Як повідомлялося, Україна не припиняє транзит газу країни-агресора через взяті на себе зобов’язання перед європейськими компаніями.

Проблем із газом не буде – Оператор ГТС


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button