Україна

В Україні відкладають велику приватизацію

Про це написав глава Фонду держмайна Дмитро Сенниченко на своїй сторінці в Facebook, передає 1NEWS.

Україна тимчасово тимчасово відмовиться від виставлення на конкурси об’єктів великої приватизації до стабілізації ситуації на світових ринках.

“В умовах світової економічної турбулентності, викликаної епідемією COVID-19, поки приймаємо рішення утриматися від виставлення на приватизаційні аукціони об’єкти великої приватизації і державні підприємства до стабілізації ситуації на фінансових ринках”, – написав Сенниченко.

У той же час, за словами голови Фонду Держмайна, політичний курс на приватизацію і залучення інвестицій в економіку України залишаються незмінними: не стратегічні об’єкти і надлишкове майно повинні бути передані на чесних і конкурентних аукціонах компетентним інвесторам.

“Проводяться аудити і розробка маркетингових матеріалів для швидкого виставлення на аукціони об’єктів відразу після подолання кризи”, – зазначив голова ФДМ.

Він також повідомив, що мала приватизація буде продовжена.

“Під час недовіри до світових валют і волатильності на фінансових ринках приватизація невеликих об’єктів нерухомості – це можливість для простих українців зберегти заощадження і одночасно зробити інвестицію в свою країну”, – написав Сенниченко.

Back to top button