Україна

В Україні успішно випробували новітній розвідувальний корабель «Сімферополь» (ВІДЕО)

Основним завданням корабля є збір розвідувальної інформації щодо противника завдяки новітній станції радіотехнічної розвідки «Мельхіор» від «Квант-Радіолокація»

Новітній український розвідувальний корабель «Сімферополь» успішно проходить державні випробування у відкритому морі.

Відповідне відео з одним з епізодів цих випробувань, під час яких корабель відпрацьовував маневр ухилення від вогню противника з відстрілом пасивних перешкод в оптичному, інфрачервоному та радіолокаційному діапазоні, опублікував Defense Express, – інформує 1NEWS.


Нагадаємо, що «Сімферополь» був спущений на воду у 2019 році, а у 2020 році вже почав проходити попередні та заводські тестування, після який почався цикл державних випробувань.

Основним завданням корабля є збір розвідувальної інформації щодо противника завдяки новітній станції радіотехнічної розвідки «Мельхіор» від «Квант-Радіолокація».

Вона у пасивному режимі аналізує випромінювання від інших кораблів, літаків та об’єктів, які перебувають на суходолі, ідентифікує та визначає їхні координати. Дальність роботи «Мельхіору» сягає до 450 км, а кількість одночасно відстежуваних цілей сягає двох сотень.

Back to top button