Україна

В Україні тестують вітчизняний дрон-розміновувач


В Україні тестують вітчизняний дрон-розміновувач

У середньому дрона ST1 для пошуку мін працює в чотири рази швидше за людину, зазначили в Мінцифри.

 
В Україні почали тестування автономного дрона ST1 для пошуку мін. Це відбувається в межах діяльності оборонного кластера Brave1, повідомив голова Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров.
 
Дрон обладнаний котушкою індуктивності та сенсорами, які дають змогу облітати перешкоди на низькій висоті, а також потужним мікрокомп’ютером. Він обробляє дані та передає їх саперам у режимі реального часу.
 
У середньому ST1 працює в чотири рази швидше за людину. “Це значно прискорить процес розмінування українських територій та зробить його безпечнішим. Наприклад, сапери ДСНС, ЗСУ, Нацполіції зможуть з безпечного місця керувати дроном та шукати міни”,- зазначив міністр.
 
Федоров показав готовий експериментальний зразок, який розробники активно тестують у польових умовах. Зараз команда збирає відгуки, працює над удосконаленням і готується до масштабування виробництва.

Раніше повідомлялося, що в Україні розпочалось тестування бойового робота Лють, якого можна застосовувати для штурму чи оборони позицій.

Українська платформа Brave1 також створила наземного робота-камікадзе Ratel S, що дозволяє вражати ворожі об’єкти з безпечної відстані.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button