Україна

В Україні тепер не вистачає комунальників, бо близько 50% звільнили через відсутність вакцинації, – Попенко – 1News

Як зазначив голова Спілки споживачів комунальних послуг, наразі в Україні немає ні двірників, ні теслярів, ані столярів

Олег Попенко
Фото з відкритих джерел

В Україні наразі не вистачає комунальників, оскільки більшість звільнили через відсутність вакцинації від COVID-19. Про це в ефірі “Першого Незалежного” повідомив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

“Ситуація з комунальниками виглядає наступним чином: 45-50% штатного розкладу комунальників не вистачає. Немає двірників, електриків, теслярів, столярів, немає нікого. Як вони збираються далі працювати, якщо вони людей звільняють за те, що вони невакциновані? Спробуйте, змусьте хоч одного двірника або тесляра, якому за 50 або за 60 років. Змусьте його вакцинуватися – він просто звільниться. Таким шляхом ми приведемо країну ще далі до погіршення ситуації”, – розповів Попенко.

https://www.youtube.com/watch?v=VHqMISFpapE

1News за темою: “Повернути на роботу і виплатити зарплату”. Чому суди все частіше виправдовують невакцинованих українців і як відстояти свої права

Нагадаємо, в Україні набув чинності новий наказ МОЗ щодо обов’язкової вакцинації від COVID-19. До 31 січня мали щепитися медики, комунальники та місцеві урядовці.

Нещодавно повідомлялося, що комунальне підприємство “Київтеплоенерго” відсторонило від роботи понад 500 працівників через відсутність у них сертифікату вакцинації від COVID-19. Відстороненим працівникам не виплачуватимуть заробітну плату до кінця дії карантину або до здійснення вакцинації.


Джерело

Back to top button