Події

15 років ув’язнення отримали снайпер та двоє стрілків з «л/днр» і штурмового під…

15 років ув’язнення отримали снайпер та двоє стрілків з «л/днр» і штурмового підрозділу рф

????За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури суд ухвалив вироки трьом уродженцям Донеччини, Луганщини та АР Криму за державну зраду і участь у терористичній організації (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

????Їх засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

????Прокурори довели, що житель м. Перевальська у липні 2022 року добровільно вступив до одного з підрозділів зс рф. Рядовий брав участь у розвідці, займався обладнанням вогневих позицій в містах Лисичанськ, Сєвєродонецьк, смт Білогорівці Луганської області та селах Володимирівка, Верхньокам’янське на Донеччині.

????Інший засуджений – уродженець м. Кальміуського також приєднався до армії держави-агресора. Восени 2023 року у складі снайперської пари він вийшов на завдання неподалік м. Красногорівки.

????Ще один засуджений громадянин з м. Керчі в липні 2023 року вирушив до м. Ростова-на-Дону, де підписав контракт з штурмовим батальйоном рф. Після тренування на полігонах поблизу м. Антрацита й м. Маріуполя він воював в с. Красній Поляні та с. Керменчику Волноваського району.

????Восени 2023 року злочинну діяльність усіх трьох чоловіків припинили військовослужбовці Збройних Сил України.

????Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Back to top button