Україна

В Україні суттєво скоротилося виробництво алкоголю

За останні 6 років в Україні виробництво горілки впало на 58%, передає 1NEWS з посиланням на Business Views.

Також, Україна менш, але все ж істотно скоротила виробництво вина виноградного – на 28%.

«У 2017-му незначне зростання продемонстрували лише вина і коньяк», – підкреслюють аналітики.

Виробництво пива скоротилося на 41%, коньяку бренді і лікерів – на 59%.

Нагадаємо, виробництво нелегальної горілки в Україні вже перевищує 50%.

За підрахунками експертів, “чорний ринок” алкоголю в країні оцінюється в більш, ніж 12 млрд грн на рік.

При цьому, офіційний виробник спиртного в Україні з однієї пляшки заробляє в сто разів менше, ніж нелегал.

“Сьогодні з однієї пляшки горілки “білий” виробник за вирахуванням всіх податків, зборів, витрат на спирт, логістику, рекламу, оплату праці персоналу заробляє близько 15-25 копійок. Представник “тіньового бізнесу” – 15-25 грн. Є різниця? При цьому покупець йде до нелегала, тому що на полиці маленького селищної магазину його товар коштує в півтора-два рази дешевше, ніж офіційна безпечна і якісна продукція. Для споживача ця різниця сьогодні критична, і вибір, на жаль, очевидний”, – пояснила Глава ради директорів Beverage Trading Company Ольга Івушкіна.

Тим часом експерти з питань розвитку алкогольної галузі констатують, що держава ніяких дієвих кроків на захист легального бізнесу не робить. Аналогічно, як і не здійснює ефективні заходи з протидії тіньовому бізнесу на цьому ринку.

 

 

 

 

 

2 Comments

  1. А все тому, що немає сенсу купувати пляшку державного “гіффна” сумнівної якості за 80грн+, якщо нормальна, зроблена “по-людськи” з очисткою самогонка – 30-40грн…)) Нехай далі підвищують ціни – скоро ту “державну” бормотуху взагалі ніхто купувати не буде!)))

Back to top button