Україна

В Україні суттєво подорожчає курятина

Нові зміни до Податкового кодексу України негативно позначаться на виробниках курятини, повідомляє 1NEWS з посиланням на biz.today.ua.

На сьогодні курятина залишається найдешевшим та найпопулярнішим м’ясом в Україні. Кілограм курей у середньому коштує 58,8 грн. За останній місяць м’ясо подорожчало на 3%, а за рік – на 29%. Очікується, що ціни на м’ясо курей знову злетять після того, як влада значно підвищить податки для виробників.

До теперішнього моменту виробництво курятини в Україні працює за спрощеною системою оподаткування. Зокрема, більшість виробників птиці в країні сплачують тільки податок на землю. Після прийняття проєкту закону №5600 птахівникам України доведеться платити податки в повному обсязі. Через це частина виробників змушена буде припинити роботу, а деякі підуть «в тінь».

Зазначимо, що, за даними Мінагрополітики, найдорожча курятина на сьогодні продається на Київщині – 68 грн за кг, а найдешевша на Хмельниччині – 48 грн за кг.

Другим за ціною м’ясом в Україні є свинина. Середня закупівельна ціна свинини наразі становить 91,1 грн/кг. Найдешевше м’ясо продається на Волині – по 72 грн за кг, а найдорожче на Київщині – 157 грн за кг. За рік свинина подорожчала на 7%.

Найдорожче в Україні коштує яловичина. У середньому виробники просять за кілограм яловичини 109,7 грн. Найвища ціна на неї на Полтавщині – 165 грн за кг, а найнижча на Житомирщині – 76 грн/кг. За місяць м’ясо подорожчало на 6%, а за рік – на 14%.

 

 

 

 

 

Back to top button