Україна

В Україні створюють коледж Європи


В Україні створюють коледж Європи

Український уряд уже підписав відповідний меморандум із Коледжем Європи у Натоліні (Польша).

В Україні розпочне роботу Коледж Європи. Про це, у четвер, 28 липня, на урочистому засіданні Верховної Ради, присвяченому Дню української державності, заявив глава Української держави Володимир Зеленський, йдеться на сайті Офісу президента.
 
Зеленський розповів, що у Євросоюзі кампуси Коледжу Європи є у бельгійському Брюгзі та польському Натоліні.
 

 
“Це одні з найважливіших закладів післядипломної освіти, які готують фахівців для роботи в інститутах ЄС та державах-членах. Ми створюємо в Україні наш Коледж Європи. Вже підписано відповідний меморандум між урядом України та Коледжем Європи в Натоліні. На першому етапі в одному з українських закладів вищої освіти запрацює факультет європейської інтеграції, а згодом на його основі – Коледж Європи в рамках президентського університету”, – повідомив президент.
 
Президент підкреслив, що Україна вже має схожий досвід – здійснювати за місяці те, на що відводили роки і десятиліття. На думку глави держави, цей заклад стане не лише професійним підґрунтям для європейської політики України як члена ЄС, а й внеском України у розвиток європейських інституцій.
 
 
Раніше повідомлялося, що сервіс для відеозв’язку Zoom планує надати безкоштовний доступ до своїх сервісів українським університетам та установам професійно-технічної освіти. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button