Україна

В Україні створюють електронну базу полонених та зниклих безвісти


В Україні створюють електронну базу полонених та зниклих безвісти

Постанова Кабміну регламентує функціонування Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та електронну взаємодію між зацікавленими органами державної влади.

Кабінет міністрів України ухвалив постанову про інформаційну систему з питань поводження з полоненими, повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

Документ регламентує функціонування Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та електронну взаємодію між зацікавленими органами державної влади.  

Повідомляється, що до електронної бази даних включать інформацію:

  • про оборонців Україниу полоні держави-агресора;
  • про цивільних осіб, позбавлених волівнаслідок збройної агресії;
  • про осіб, що зникли безвісти у зв’язку зі збройним конфліктом, воєнними діями, тимчасовою окупацією частини території України.

“Постанова також удосконалює роботу Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими -зокрема, унормовує діяльність громадських приймалень Координаційного штабу та надає права щодо функціонування відповідних регіональних центрів”, – говориться в повідомленні. 

Згідно документа, Координаційний штаб отримаєповноваження щодо репатріації тіл (останків) оборонців та розширюють можливості щодо повернення з полону цивільних осіб, позбавлених особистої свободи внаслідок збройної агресії. 

Напередодні повідомлялося, що в Україні відкрили Міжнародну платформу за звільнення незаконно утримуваних Російською Федерацією цивільних осіб, у рамках реалізації пункту 4 Формули миру.

У ЗСУ повідомили, скільки окупантів взяли в полон на Таврійському напрямку

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button