Україна

В Україні створили машину для розмінування


В Україні створили машину для розмінування

Розробка харківських інженерів уже отримала сертифікат відповідності. Її виробництво прискорить зачистку територій.

Машина для підготовки ґрунту до розмінування, розроблена харківськими інженерами, пройшла сертифікацію. Про це 2 серпня повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Зазначається, що компанія-виробник отримала сертифікат та декларацію відповідності, що дозволяє налагодити виробництво.

У відомстві наголосили, що важливими перевагами вітчизняної техніки є простота конструкції, порівняно невисока вартість виробництва, обслуговування й ремонту. Водночас розробка дозволяє ефективно знешкоджувати протипіхотні та виявляти протитанкові міни.

Наразі щомісяця виробник може виготовляти дві такі машини.

За словами першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки Юлії Свириденко, розробка харків’ян буде корисна для Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної спеціальної служби транспорту та приватних операторів, які займаються розмінуванням в Україні.

Сьогодні в Україні працюють 20 машин для розмінування, з яких три – на Харківщині, та близько 3000 фахівців з розмінування. Для пришвидшення очищення території країни від мін та вибухівки цих потужностей недостатньо.

Нагадаємо, уряд також веде роботу з налагодження виробництва закордонної техніки на території Україні. Зокрема, підписано меморандуми з хорватською DOK-ING d.o.o. та данською HYDREMA.

У річці на Харківщині ліквідували авіабомбу РФ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button