Україна

В Україні створять єдиний центр управління усіма БпЛА на полі бою – МОУ


В Україні створять єдиний центр управління усіма БпЛА на полі бою - МОУ

Під час другого дня візиту до України міністра оборони Литви, Рустем Умєров та Лаурінас Кащюнас спільно відвідали полігон для випробування інноваційних військових розробок.

Станом на сьогодні Міністерство оборони працює над інтеграцією наземних і повітряних роботизованих та безпілотних систем у єдиний центр управління усіма безпілотниками на полі бою в режимі реального часу. Про це повідомив глава оборонного відомства Рустем Умєров напередодні, 14 серпня.

“Міноборони продовжує активно впроваджувати інновації та розвивати армію майбутнього. Безпілотні системи – наш пріоритет, який вже змінює ситуацію на полі бою”, – наголосив він.

Зокрема під час другого дня візиту до України міністра оборони Литви Лаурінаса Кащюнаса вони спільно відвідали полігон для випробування інноваційних військових розробок.

На тестовому майданчику продемонстрували можливості дронів-розвідників, дистанційно керованих кулеметів на турелях, роботів-саперів та ефективність наземних роботизованих санітарних платформ.

За словами Умєрова, усі ці розробки створені українськими компаніями та спрямовані на вдосконалення обороноздатності України.

Нагадаємо, у Львові в центрі рекрутингу української армії з вівторка, 16 липня, почав діяти спільний проєкт Міністерства оборони України та Сухопутних військ Збройних сил України: розпочинає роботу рекрутингова група з комплектування  підрозділів безпілотних систем Сухопутних військ Збройних сил України Drone Force.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven + 13 =

Back to top button