Україна

В Україні створять Сили безпілотних систем


В Україні створять Сили безпілотних систем

Зеленський зазначив, що створення нового роду військ повинно дати цілком конкретний результат уже найближчим часом.

Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну та Генштабу створити у структурі ЗСУ Сили безпілотних систем як окрему структуру. Глава держави підписав відповідний указ.

“Кабінету міністрів України із залученням Генерального штабу Збройних сил України опрацювати питання щодо створення у структурі Збройних сил України Сил безпілотних систем як окремого роду сил та за результатами опрацювання внести відповідні пропозиції на розгляд Ради національної безпеки і оборони України”, – сказано в указі №51/2024.

Як зазначив Зеленський у своєму відеозверненні, створення нового роду військ повинно дати цілком конкретний результат уже найближчим часом.

” Цей рік повинен стати вирішальним у багатьох аспектах. І, очевидно, – на полі бою. Дрони – безпілотні системи – довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі. Україна реально змінила безпекову ситуацію в Чорному морі завдяки дронам. Відбиття штурмів на землі – це багато в чому робота саме дронів. Масштабне знищення окупантів та їхньої техніки – це також дрони”, – заявив президент.

За його словами, перелік завдань для створення нових Сил чіткий: спеціальні штатні посади під роботу з дронами; спеціальні підрозділи та їх ефективне тренування; систематизація досвіду та постійне масштабування виробництв і залучення найкращих ідей, найкращих спеціалістів у цю сферу.

Як відомо, в Україні вже є Центральне управління безпілотних систем, яке було створено для контролю застосування безпілотних та роботизованих повітряних, наземних та морських систем, а також для контролю за станом готовності військових частин ЗСУ які застосовують безпілотні системи.

Нагадаємо, українські ударні підрозділи БпЛА за минулий тиждень знищили понад 140 російських окупантів, уразили 44 танки РФ, 74 бойові броньовані машини та 14 складів із боєкомплектами й паливом.

Армія дронів. Що відомо про нові роти у ЗСУ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button