Україна

В Україні створять новий силовий орган

В Україні може скоро з’явитись Бюро економічної безпеки. При цьому Голова правоохоронного комітету Ради Денис Монастирський (“Слуга народу”) бачить загрозу правового вакууму у сфері фінансових розслідувань, повідомляє 1NEWS з посиланням на РБК-Україна.

“Безумовно, буде певне вікно або прірва, тому що навіть якщо буде створено БЕБ, то буде потрібно час, щоб наростити потужності і перекрити хоча б основні напрямки розслідувань”, – вважає Монастирський.

У той же час, голова профільного комітету фінансового Ради Данило Гетманцев (“Слуга народу”) відкидає побоювання, що виникне часовий вакуум і станеться “провисання” справ через створення нового органу і ліквідації старого.

Нагадаємо, раніше 1News писало, що депутати від “Слуги народу” розглядали себе можливих призначень у БЕБ кандидатури нардепів Олександра Дубінського та Ольги Василевської-Смаглюк, чий чоловік був призначений керівником Головного управління протидії економічним правопорушенням Державної фіскальної служби. Фактично він зараз очолює управління, яке планують реформувати і ввести у новостворене Бюро економічних розслідувань.

Оновлено о 15:03: Верховна Рада проголосувала за створення Бюро економічної безпеки. За віддали голоси 242 нардепи.

Бюро економічної безпеки буде єдиним правоохоронним органом, що розслідуватиме економічні злочини. Крім тих, які розслідує НАБУ. Це означає, що зі створенням БЕБ зникне не лише податкова міліція, але й економічні підрозділи в Національній поліції та Службі безпеки України.

Back to top button