Україна

В Україні створять державного авіаперевізника

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко сподівається, що роботи зі створення державного авіаперевізника завершать у 2021 році, інформує 1NEWS з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Про це він заявив під час форуму “Україна 30. Інфраструктура”.

“У нас є амбіційна мета створення державного авіаперевізника. Ми сподіваємося, що зможемо це доробити в цьому році, і Україна отримає зрозумілого державного національного авіаперевізника, який зможе вирішувати не тільки питання туризму, а й питання держави.

Багато з вас пам’ятають, як це було навесні, коли ми забирали наших громадян і співпрацювали з приватними авіакомпаніями. Все це буде вирішувати національний великий авіаперевізник, який, сподіваюся, буде відомий у всьому світі “, – сказав Тимошенко.

За його словами, для роботи в цьому напрямку цілями держави є: скасування ПДВ на внутрішні перевезення, формування команди топ-менеджерів, розробка авіамаршрутів, формування парку літаків на умовах лізингу.

У квітні 2020 року президент Володимир Зеленський заявив, що хоче створити державну сучасну авіакомпанію, яка буде мати український авіапарк.

 

 

 

 

Back to top button